Rubriky
Akce Aktuality Kronika

Výprava družiny Ostřížů na Krčku (1.-3.12.2023)

V pátek 1. prosince se z družiny Ostřížů sešlo celkem sedm odvážlivců s pěti vedoucími (Pavouk, Kuba, Šerif, Mike a Fík) na výpravu na střediskovou chatu „Krčku“. A tak jsme sedli do vlaku, který mířil do Borku pod Troskami. Po příjezdu do Borku jsme se vypravili na cca 5 km dlouhou trasu do Krčkovic. Jakmile jsme došli do chaty, tak jsme si zatopili v kamnech, dali jsme si večeři, zahráli si nějaké hry a šli jsme hezky v teple spát, mezitím co nám Pavouk předčítal Hobita, což bylo téma, které nás provázelo víkendem.

V sobotu jsme vstali a během rozcvičky jsme si zaběhli k nedalekému prameni, kde jsme si nabrali vodu a vyčistili zuby. Pak už jsme se jen připravili na výlet a po snídani jsme vyrazili na cestu dlouhou asi 10 km. Po cestě jsme hráli Hobití hry a do toho nám občas sněžilo, ale naštěstí nepršelo, takže jsme nebyli celí mokří a na oběd jsme si ani nemuseli hledat nějaký přístřešek. Potom, když už jsme dorazili zpět na chatu, tak jsme si s Pavoukem zahráli nějaké nové hry, snědli, ze začátku nepříliš neochucený (ale velmi chutný) buřtguláš uvařený Kubou a Šerifem. Ještě jsme si vyzkoušeli fotky na dlouhý čas a vznikla opravdu zajímavá a povedená díla. Na samotný závěr dne si pro nás Kuba připravil zábavnou hru Riskuj. Po náročném dni pak byli už všichni unaveni, tak se potom už jen zalezlo do spacáků a při tom nám Pavouk zase přečetl kousek z Hobita, aby se nám lépe usínalo.

V neděli se nám nechtělo vstávat, protože jsme věděli, že už se jde domů, a tak jsme vstali trochu později, naštěstí bylo dost času do odjezdu vlaku, a tak jsme se nemuseli stresovat. Při ranní rozcvičce jsme se zase vydali k prameni, kde jsme si vyčistili zuby a nabrali nějakou vodu na cestu domů. V chatě jsme pak začali uklízet a když už to tam vypadalo celkem uklizeně, tak jsme se vydali ven do sněhu, abychom si mohli zahrát další Hobití hru a pak ještě honičku ve sněhu. Mezitím nám v chatě Šerif s Kubou vařili rizoto, a tak když jsme pak skončili s hraním a vyfotili se u legendárního auta Veřejné bezpečnosti, tak jsme přišli do chaty a už jsme mohli jíst povedené rizoto s nakrájeným plátkovým sýrem, namísto strouhaného. Pak už jsme jen dobalili poslední věci do baťohů a vydali jsme se do Borku na zastávku, odkud jsme vyrazili vlakem zpět do Turnova.

Fotky z velmi povedené výpravy družiny Ostřížů si můžete prohlédnout v oddílové fotogalerii a podívat se sami, co všechno jsme si užili.

Zapsal Dominik Horáček – Mike.