Rubriky
Akce Aktuality Kronika

Tábor Navlhlých Vikingů (29.7. – 12.8. 2023)

Letos jsme po čtyřech letech měli tu čest tábořit na krásném tábořišti v meandrech Ploučnice, které se nachází nedaleko Hradčan u Mimoně. Řeku Ploučnici jsme tak využívali nejen ke koupání, ale také k plavbám na lodích, které jsme se naučili ovládat. Celým táborem nás provázela etapová hra Vikingové, při které jsme si mimo jiné vyzkoušeli stavbu vlastních lodí a mnoho dalších her s tímto tématem spojené.

Během tábora jsme se také naučili mapovat a vyzkoušeli si maskovat vlastní zranění, které jsme poté ošetřovali. Pustili jsme se také do plnění několika výzev. Mnoho kluků se zapojilo do celotáborové výzvy, která ověřovala skautské znalosti a dovednosti. Po splnění této výzvy si mohli na táborové tričko nakreslit vikingskou Runu. Dvě vlčata splnila tři Bílé tesáky a dva skauti splnili výzvu tři Orlí pera.

Při tradičním slibovém ohni se na skautskou cestu vydali čtyři vlčata a jeden skaut.

Netrávili jsme čas jenom v táboře, ale vyrazili jsme i na výlet na lodích. Divoká řeka Ploučnice na nás měla připravené mnohé nástrahy, ale vždy jsme vše s přehledem zvládli. Vyrazili jsme také na pěší výlety po okolí a na puťáky, při kterých jsme přespávali mimo tábor.

Přestože nás většinu času tábora otravovaly deště, kluci se vždy do všech aktivit nadšeně zapojili a nenechali se ničím rozhodit. Jsem přesvědčen, že jsme si tábor všichni společně užili, že nás příští rok pojede zase o něco více, a že se déšť nepodepsal na celkové dobré náladě – to ukazuje i výsledná známka tábora, které byla 1,3.

Tak zase za rok (a co nejdříve na oddílových akcích 😀 )!

Fotky z tábora naleznete v oddílové fotogalerii.