Rubriky
Aktuality

Kroje na tábor

Letos nebudeme dělat hromadnou objednávku skautských krojů. Pro zájem z vaší strany zde sepíšu všechno co byste měli vědět před tím, než se rozhodnete si kroj koupit sami.

Kde koupit: Veškeré skautské oblečení a skautské doplňky se prodávají přes obchod https://www.junshop.cz/ (kromě střediskového trička). Druhá možnost je, pokud se některý člen rozhodne svůj starý kroj prodat (informace o prodávaných krojích se můžete dozvědět od rádců na schůzkách). A naopak pokud chcete svůj starý kroj prodat, ideálně ho přineste na Ostrov s přidanou cedulkou cenou a kontaktem na vás.
Kdo potřebuje kroj: Ideálně každý skaut :). Samozřejmě pokud se jedná o první tábor vašeho syna postačí střediskové tričko (ke koupi v klubovně od rádců za 170 Kč).
Co všechno ke kroji koupit: Na kroj patří i nášivky a další doplňky. Co se týče správného vzhledu doporučuji se podívat na následující odkaz: https://krizovatka.skaut.cz/vedu-oddil/skautsky-kroj. Jak je pod tímto odkazem uvedeno, povinné jsou pouze 3 nášivky (domovenka, mezinárodní domovenka, znak WOSM). Ke kroji pak také patří slibový odznak a šátek s turbánkem, to však kluci dostanou při slibu na svém prvním táboře, tedy to není třeba pořizovat (pokud to neztratili). Poznámka ke vzorovým krojům pod odkazem, rozměry berte pouze orientačně (nikdo nebude přeměřovat vzdálenosti), stačí pouze mít nášivky na správném místě.
Vzhled kroje pro pokročilé: Pokud už váš syn chodí delší dobu a dostal nášivku se kterou si ani jeden z vás neví rady, neváhejte se obrátit na rádce nebo emailem na vedení oddílu. Ve zkratce nejčastější další nášivky: nášivky za akce (např. ze skautských závodů) se našívá nad mezinárodní domovenku, tedy nad pravou prsní kapsu. Nášivky odborek a výzev se našívají na prvý rukáv pod znak WOSM (ta fialová nášivka).

Snad jsem zodpověděl všechny možné dotazy, pokud vás stále něco zajímá neváhejte se zeptat.