Rubriky
Akce Kronika

Generálka na tábor (16.-18.6.2023)

V pátek 16.6. se nás sešlo téměř 20 na kolech na Ostrově, kde jsme naložili batohy do auta, které je nám Hoblik odvezl na louku u Třtí, kde jsme celý víkend tábořili. Jelikož pršelo, tak se plánovaný odjezd trochu opozdil, ale počasí se brzy umoudřilo. Cesta, která byla dlouhá 11 km proběhla bez problémů a potíží. Po rozbití tábořiště jsme si dali večeři z domova. K večeru se rozdělal oheň, u kterého jsme si zazpívali. Po zpívání jsme šli spát do stanů.

Další den započal vydatnou rozcvičkou, hned po ní byla snídaně z buchet a pečiva z domova s čajem. Po snídani jsme udělali 2 týmy, které si začaly připravovat ohniště se dřevem na podpal, protože k večeři dostali za úkol upéct si špízy. Po svačině jsme se přesunuli do lesa kousek od tábořiště, kde jsme si zahráli bojovku Tanky a zábavnou hru, při které si hráči vyzkoušeli, jaké to má ochranka při obraně prezidenta, na kterého druhý tým dostal úkol spáchat atentát. Po dohrání jsme došli zpátky do tábořiště kde na nás čekal buřtguláš k obědu. V tu dobu začínalo opět pršet, tak jsme se schovali do stanů, kde jsme snědli oběd. Déšť trval dlouho, dokonce tak dlouho, že jsme museli zrušit odpolední výlet na kolech, který jsme plánovali hned po poledním klidu. Namísto toho jsme si ale zahráli společenské hry ve stanu, takže nám deštivé odpoledne rychle uteklo. Když přestalo pršet a nasvačili jsme se, tak kluci rozdělali oheň v připravených ohništích, aby bylo dost uhlíků na špízy. K tomu se dělaly ještě brambory s cibulí v alobalu. Při přípravě špízů začalo opět pršet, takže venku nás zůstalo jen pár, abychom udržovali oheň a otáčeli špízy. Když bylo hotovo, přestalo pršet, a tak si všichni pochutnali na vlastnoručních špízech venku společně. Jeden oheň zůstal hořet dál, abychom si u něj nakonec zazpívali a zahráli nějakou tu hru. Pak už ze sobotního dne zbyla už jen večerka, po které nezbývalo než jít spát.

Neděle začala stejně jako sobotu v 8 hodin ráno budíčkem a rozcvičkou. Po snídani začalo uklízení ohnišť a balení batohů. Když bylo uklizeno, tak jsme se vydali na výlet po okolí. Vyšli jsme až na nedalekou rozhlednu na Vrchovině a zase zpátky do tábora. Aby nám trasa dlouhá 6 km lépe utekla, zahráli jsme si cestou hry a dali si svačinu. V tábořišti už na nás čekal oběd, který vařil Standa, jako všechna ostatní skvělá jídla. Po obědě začaly úklidové práce. Úklid jsme zvládli včas a vydali se na cestu zpět na Ostrov, kde jsme akci ukončili.

Celý víkend jsme si skvěle užili a ta trocha deště nás nemohla rozhodit. Kluci se o víkendu naladili na prázdniny předjímající atmosféru a společně jsme si užili spoustu zábavy, vyzkoušeli si nové dovednosti a osvěžili ty stávající. Celá akce byla podařenou tečkou na konci školního roku, kdy nás o prázdninách čeká už jen dlouho očekávaný tábor. Jediné, za co bychom byli rádi, aby se podařilo do příště zlepšit je počet účastníků. Doufáme tedy, že alespoň zvážíte účast vašeho syna na našem letním táboře, kde teprve poznáme pravou letní atmosféru plnou zážitků na celý život.

Fotky z výpravy, které byly vyfocené především na novou zrcadlovku Canon naleznete v oddílové fotogalerii.

Zapsal Bramborák s přispěním Pavouka.