Rubriky
Kronika

Generálka na tábor (17.-19.6.2022)

V pátek 17.6.2022 se nás sešlo celkem 19 na turnovském nádraží, abychom se vydali vstříc táborovým zážitkům do blízkého okolí, které máme za rohem. Odjeli jsme proto vlakem do Sychrova, odkud jsme sešli do obce Třtí a došli na louku přezdívanou Palouček. Po příchodu na louku jsme shrabali posekanou trávu, postavili stany a snědli večeři. Po večeři jsme chtěli udělat oheň, proto jsme došli na dřevo. Následovalo už jen zpívání u ohně a spaní.

V sobotu ráno jsme se probudili do krásně slunečného dne. Na rozcvičce jsme načerpali energii ze slunce a protáhli se. Po snídani nás čekal dělený program po družinách – zkoušeli jsme vyřezávat lodičky nebo s pomocí mapy projít trasu s úkoly. Poté jsme se už jen koupali v Mohelce a zahráli si několik her. Po obědě jsme odpočívali ve stínu. Bylo veliké horko a tak jsme se znovu koupali. Ke třetí hodině odpolední jsme se vydali na výlet, podívat se na louku Klamornu, kde se bude konat letní tábor. Zahráli jsme si tam hru a vrátili se zpět. Před večeří jsme se vydali na dřevo a na pruty, na kterých jsme si opekli buřty. Kluci si také vyzkoušeli řezat s pilou a sekat sekyrou. Jelikož nám odjel Standa na jeden večer na taneční, tak jsme neměli žádného kytaristu, proto si místo zpívání písniček pro nás Ostříži a Káňata připravili scénky. Abychom se ještě unavili, zahráli jsme si několik her na procvičení jmen, jako například deka nebo koště. Potom jsme šli spát.

V neděli bylo největší horko z celého víkendu. Dopoledne jsme měli dělený program po družinách, koupání a hru „hutututu“. Po guláši, který byl k obědu jsme se znovu a znovu koupali. Později jsme se pustili do balení věcí, stanů a úklidu louky. Před čtvrtou hodinou jsme vyrazili do Sychrova na vlak, který nás po svém příjezdu potěšil klimatizací, takže jsme se aspoň trochu stihli ochladit. Po příjezdu do Turnova na nás již čekali rodiče.

Akce byla dle mě velmi vydařená. Jednak jsme si jí všichni užili a připravili se perfektně na letní tábor. Druhak jelo plno kluků, kteří jeli na svou první výpravu a skutečně poznali, jaké je to být skautem a jaké nástrahy na nás příroda má. Například spát poprvé bez rodičů ve stanu, nebo zpívat písničky u večerního ohně, to jsou jistě zážitky, na které se nezapomíná… Doufáme, že se kluci ve stopách skautingu budou posouvat dále, že bratři z dalších družin je budou následovat a potkáme se nás co nejvíce na letním táboře, který bude vyvrcholením celého skautského roku.

Fotky najdete v oddílové fotogalerii.