Rubriky
Kronika

Podzimky v Roudnici nad Labem 28.10. – 31.10.2021

Ve čtvrtek ráno se nás sešlo přibližně patnáct na Turnovském nádraží, abychom se vydali vlakem vstříc podzimním prázdninám do Roudnice nad Labem.  Naše cesta vedla nejprve Arrivou do Neratovic, kde jsme přestoupili na lokálku do Kralup nad Vltavou, kde nás mimo jiné čekalo téměř hodinové čekání na přestup a Lukáš například našel stovku nahozenou u topení 😀 poté už jsme se vydali rychlíkem Labe směr Roudnice nad Labem. Od nádraží jsme došli ke klubovně skautů střediska Říp a ubytovali jsme se. Ubytování bylo opravdu pěkné a nemalý bonus byly žíněnky pro pohodlné spaní. Po obědě nás pak čekala procházka podél Labe a naši pozornost zaujali kajakisté, kteří trénovali v kajaku ve slalomu a peřejích. Po procházce jsme se vydali do klubovny a pro kluky jsme si připravili hru na téma stěhování národů. Poté už jen večeře a po večeři jsme se vydali na noční procházku po památkách v Roudnici, a samozřejmě jsme měli velmi kvalitního a profesionálního průvodce Standu. Po příchodu jsme už odpočívali a šli spát.

Ráno nás čekal menší nákup, rozcvička, snídaně a poté cesta na Říp. Naštěstí nebyl ani moc daleko, ale nás Orly čekala nepříjemná příhoda, kdy jsme omylem z nedorozumění sešli z Řípu společně s obědem a poté se nahoru museli vyškrábat znovu, aby měli ostatní oběd 😀 naštěstí vše proběhlo bez problémů a pak jsme si to všichni štrádovali hezky z Řípu dolů. Cesta zpět byla opravdu krásná, cestou necestou polem nepolem…Po příchodu do klubovny jsme pro kluky měli další hru a mezitím se vařil guláš a po večeři jsme už jen zpívali a šli spát.

V sobotu nás čekal lehce dřívější budíček, poté rychle nakoupit a rychle se vydat patrovým Elefantem směr Bohušovice nad Ohří. Odtamtud jsme došli do Terezína, kde jsme si prošli pevnost, pomníky a poté došli až do Litoměřic, kde jsme se mrkli na soutok Labe s Ohří. Byli jsme hodně uťapaní, tak jsme se cestou zpět celkem loudali, pro kluky udělali ještě hru na téma Přemysla Oráče, kde museli doručit zašifrovanou zprávu k druhé části týmu. Po hře jsme se vydali na nádraží, odkud jsme už jeli zpět do Roudnice. Před večeří čekala kluky další hra, tentokrát na téma stavba Prahy, kde měli za suroviny kupovat budovy a vybavení a ověřováním znalostí pomocí otázek získávali mince a vázy. Po hře jsme snědli rizoto a zpívali. V noci nás Orly čekal noční výlet k bunkru a hřbitovu a poté už jen zasloužený spánek.

V neděli jsme ráno zjistili, že je nějak pozdě, že už je devět, ale neuvědomili jsme si změnu času, která vychází na každé podzimky, takže v neděli jsme už jen uklízeli, kluky čekala poslední hra na téma Dívčí válka a k poledni jsme se vydali na nádraží a jeli rychlíkem Labe do Kralup nad Vltavou, kde jsme snědli zabalený oběd. Do Neratovic nás svezla lokálka a Bernie ještě vytáhl ve vlaku kytaru, což rozhodně nebylo na škodu a z Neratovic jsme jeli Arrivou až do Turnova. Krátce po třetí hodině jsme dojeli do Turnova plní zažitků a i přes to, že nás mělo jet víc, ale kluci nemohli kvůli nemoci, jsme si všichni podzimky užili.

Zapsal Kuba. 

Fotky v galerii pod tímto odkazem: https://2oddilturnov.rajce.idnes.cz/28.10_-_31.10.2021_Podzimky_v_Roudnici_nad_Labem