Rubriky
Akce Aktuality Kronika

Přespání družiny Kamzíků (2.-3.2.2024)

V pátek 2. února se sešlo celkem 5 odvážných členů z družiny Benjamínků, aby si vyzkoušeli, jaké je to přespávat mimo domov a mezi svými kamarády. Na začátek jsme tedy vyklidili celou klubovnu, abychom měli kde spát. Pak už jsme se mohli pomalu zabydlovat. Jelikož kluci měli příliš mnoho energie, vyrazili jsme na večerní procházku po Turnově. Zastavili jsme se u některých významných staveb a řekli si něco o nich. Nechyběla ani zastávka v parku, kde si kluci zaskákali na trampolínách. Po příchodu do klubovny jsme si zahráli několik slovních her. Pak následovala velmi významná část našeho přespání a to rituál, při kterém jsme přejmenovali družinu na Kamzíky. Každý se podepsal na arch, který jsme poté zakopali do země. Na tomto archu bylo napsané, že od teď družina nese název Kamzíci, protože Benjamínci je název pouze pro nejmladší věkovou kategorii. Každý člen družiny je povinen se k tomuto jménu hrdě hlásit. Jelikož už byla tma, tak si kluci lehli do spacáků a my jsme jim promítali fotky z některých skautských akcí a táborů, aby měli přehled, jak takový pořádný skautský život vlastně vypadá. Následovalo už jen promítání filmu Auta a několik dílů Pata a Mata.

Ráno jsme se vzbudili, zabalili si věci, uklidili klubovnu a nasnídali se. Nezapomněli jsme popřát Vojtovi všechno nejlepší k narozeninám. Vojta byl dokonce tak hodný a donesl nám každému kousek dortu.

V půl jedenácté jsme už jen akci ukončili a rozešli se domů. Akce byla dle mě velmi podařená, neboť si kluci vyzkoušeli, jaké je to spát mimo domov, užili si spoustu zážitků a strávili čas mezi svými kamarády.