Rubriky
Aktuality Kronika

Přespání a výlet Ostřížů (31.3. – 1.4.2023)

V pátek večer 31.3. jsme se ve velmi skromném počtu sešli v naší klubovně na skautském ostrově. Z celé družiny dorazili pouze tři členové, to nám ale ve výsledku nezabránilo naši výpravu nejen zorganizovat, ale i užít si spoustu zábavy. Po zahájení akce jsme se vydali do nedalekého supermarketu Kaufland, kde si kluci vyzkoušeli, jak probíhá nákup na vícedenní akci s přespáním. Potom jsme se v klubovně navečeřeli, připravili si věci na spaní a po zprovoznění projektoru jsme dali krátké povídání o zítřejším výletu. Následně nás čekala už jen pohádka WALL-I a spánek.

Druhý den jsme se vyhrabali ze spacáků (někteří sice s obtížemi) a po snídani jsme vyrazili na zastávku Turnov město. Odtud jsme jeli do Jinolic, kde začínala naše trasa. I přes relativně deštivé počasí jsme pokořili dva nejvyšší vrcholy naší cesty a to Bradu a Přivýšinu. Po krátké zastávce v Rumcajsově jeskyni jsme šli podél Holínského potoka směrem na Jičín. U rybníku Ráj jsme se naobědvali a pokochali výhledem na rozblácenou hráz rybníka. I přes velmi blátivé podmínky jsme poté zdárně dorazili do Jičína. Tam jsme se ještě podívali na rozhlednu na Čeřovce a vydali se vlakem zpět do Turnova, kde jsme akci ukončili.

I přes náš komorní počet a opravdu aprílové počasí věřím, že jsme si užili spoustu zábavy. Kluci si po cestě zkusili, jaké je to vést slepce nebo pohyb v terénu s jiným šátkovým hendikepem. Také při hrách jako zmizík a magnety otestovali svůj postřeh a samozřejmě strávili nějaký ten čas v přírodě a podívali se trochu za hranice našeho kraje.

Z akce máme spoustu fotek, které najdete v oddílové fotogalerii a pevně věřím, že se na dalších akcích sejdeme už v o něco větším počtu.

Zapsal Pavouk.